Review website is live!

Door Opinion op donderdag 7 augustus 2014 08:00 - Reacties (32)
Categorie: -, Views: 4.359

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van reviews op Tweakers. Als ik nu terug kijk naar mijn eerste reviews schaam ik mij een beetje, maar dat is omdat mijn reviews in de loop der tijd vooruit zijn gegaan (al zeg ik het zelf..).

Vanwege de positieve feedback die ik ontving in de vorm van beoordelingen en/of reacties, ben ik steeds fanatieker geworden in het schrijven van reviews. Om onafhankelijk te kunnen zijn in (het publiceren van) mijn reviews heb ik besloten op mijn eigen website op te zetten en deze is onlangs live gegaan: www.elektronica-reviews.nl.

Ik blijf het leuk vinden om mijn content te delen op Tweakers, dus zal dat zeker blijven doen. Wel publiceer ik mijn reviews in eerste instantie op mijn eigen website, Tweakers volgt daarna.
Inmiddels heb ik ook contact met fabrikanten om een continue toevoer van review-producten te garanderen, dus er komen nog veel leuke reviews aan! Ook probeer ik mijn reviews steeds verder te verbeteren, zo heb ik onlangs een beeldschermkalibrator (de Spyder 4 Pro) gekocht om een gedetailleerder en beter onderbouwde mening over beeldschermen te kunnen geven.

Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden, zowel van mijn website als mijn reviews. Het blijft altijd een balans zoeken tussen de lengte van de review vs. gedetailleerdheid en gezelligheid van de review. Hou s.v.p. wel in gedachte dat ik deze reviews schrijf in mijn vrije tijd, omdat ik het leuk vind.

Volgende: Format voor winacties? 08-'14 Format voor winacties?

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 7 augustus 2014 08:39

Website ziet er prima uit. Vooral mee doorgaan :)

1 tip: in de posts staat ook de auteur. Het 'door admin' doet afbreuk aan de site. Je kan beter een (fictieve) naam gebruiken of hem helemaal weg laten.

Door Tweakers user jbdeiman, donderdag 7 augustus 2014 09:07

Je reviews zijn al een tijdje een genot om te lezen, ik lees ze alleen als ik ook denk dat iets voor mijzelf interessant kan zijn. De website vind ik te wit, wel mooi clean, maar voor mij persoonlijk wat te... Ik lees hier op een full hd 23" scherm, wellicht dat het op kleinere resoluties of op mobiel minder storend is.

Door Tweakers user Joey117, donderdag 7 augustus 2014 09:21

Het lijkt mij een goed idee om de rode en groene duim bovenaan je website te gebruiken om aan te geven of je een product aanraadt of niet.

Mocht je over een tijdje veel reviews hebben, dan geeft dat een beter overzicht.

Door Tweakers user NoUseWhatsoever, donderdag 7 augustus 2014 09:34

jbdeiman schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 09:07:
Je reviews zijn al een tijdje een genot om te lezen, ik lees ze alleen als ik ook denk dat iets voor mijzelf interessant kan zijn. De website vind ik te wit, wel mooi clean, maar voor mij persoonlijk wat te... Ik lees hier op een full hd 23" scherm, wellicht dat het op kleinere resoluties of op mobiel minder storend is.
Hier ben ik het mee eens. Ik lees het op mijn laptop en ook daar vind ik dat het wel erg kaal overkomt.

Ook voor mij zou het duidelijk zijn als bovenaan een review een korte samenvatting staat. Je hoeft niet de opzet van Tweakers te kopiëren, maar de opzet van reviews hier vind ik wel erg overzichtelijk.

Ik wens je veel succes met je website!

Door Tweakers user Opinion, donderdag 7 augustus 2014 10:10

Hartstikke bedankt voor de feedback! Ik heb inderdaad gekozen voor een "clean" uiterlijk, maar zeker op grotere beeldschermen kan ik mij voorstellen dat het wat kaal overkomt. Ik moet maar eens goed nadenken hoe ik dat wil oplossen. Suggesties zijn uiteraard welkom!

Ook de suggesties voor een samenvatting en het gebruik van het logo zal ik eens uitdenken.

Met name de wat oudere reviews op de site zijn een beetje quick-and-dirty overgezet van een ander platform, waarbij inderdaad admin als auteur staat en de foto's niet helemaal lekker zijn meegekomen. Alles wat ik sinds twee weken publiceer is wat dat betreft verbeterd. Door alle review producten die ik nu heb liggen heb ik alleen weinig tijd om dat aan te passen. Blijf dus vooral kijken maar verwacht s.v.p. niet dat ik elke dag een review kan plaatsen :)

Edit: vinden jullie het juist wel of niet een goed idee om aan te geven welke producten ik onder handen heb, bijvoorbeeld in een sidebar?

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 augustus 2014 10:22]


Door Tweakers user Snuffel, donderdag 7 augustus 2014 10:23

Heb net even je website bekeken en ziet er lekker clean uit.
Wel zou ik wat aandacht besteden aan de kwaliteit van je foto's en plaatjes, deze laten af en toe wat te wensen over (niet scherp).

Voor de rest: KUTGW!

Door Tweakers user Snuffel, donderdag 7 augustus 2014 10:29

Snuffel schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 10:23:
Heb net even je website bekeken en ziet er lekker clean uit.
Wel zou ik wat aandacht besteden aan de kwaliteit van je foto's en plaatjes, deze laten af en toe wat te wensen over (niet scherp).

Voor de rest: KUTGW!
Ik lees weer eens niet.... je had het zojuist al opgemerkt :)
Oh, en editen is ook niet mijn sterkste vak :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 augustus 2014 10:33]


Door Tweakers user DennusB, donderdag 7 augustus 2014 10:47

Ziet er goed uit :) Enige wat me opvalt is dat de site vrij traag is... misschien tijd voor een andere hoster? PM me even als je andere hosting zoekt, misschien kan ik je helpen :)

Door Tweakers user SinergyX, donderdag 7 augustus 2014 11:18

Oogt een beetje allemaal als veredelde blog, niet echt 'makkelijk' weg te lezen of overzichtelijk welke reviews er nu zijn geweest. Nog geen kwart van de volledige breedte van mijn scherm is maar gebruikt voor de tekst, dus leest ook niet echt 'makkelijk' (rechts whitespace door dat categorieën deel).

Door Tweakers user NLKornolio, donderdag 7 augustus 2014 12:26

Heb een vriend\collega die al een soort site heeft opgericht maar door tijdgebrek de site niet meer veel heeft bijgehouden, misschien is met hem praten ?
Hij had met de site contacten met bepaalde leveranciers zodat hij de artikelen meestal gratis opgestuurd kreeg.

Kunst is het levend houden van de site .... door meer reviews, meerdere reviews

Door Tweakers user diastarde, donderdag 7 augustus 2014 12:37

Ziet er goed uit! Die oudere reviews zien er wel minder netjes afgewerkt uit maar ga vooral door zoals met de nieuwere reviews. Ik zal de website zeker in de gaten houden, laat maar komen die reviews _/-\o_

Door Tweakers user Jogai, donderdag 7 augustus 2014 12:43

DennusB schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 10:47:
Ziet er goed uit :) Enige wat me opvalt is dat de site vrij traag is... misschien tijd voor een andere hoster? PM me even als je andere hosting zoekt, misschien kan ik je helpen :)
Of ff cloudflare ertussen zetten.
Om onafhankelijk te kunnen zijn... ...contact met fabrikanten om een continue toevoer van review-producten...
Een userreview op tweakers vind ik onafhankelijker overkomen eerlijk gezegd...

Toch veel succes!

Door Tweakers user robbetje, donderdag 7 augustus 2014 12:56

Nette site met prettig lezende reviews.
Ik vind de opmaak lekker rustig en werkt vlot op mijn tablet met een resolutie van 1366 x 768.

Door Tweakers user ZeroSect0r, donderdag 7 augustus 2014 13:04

Vind je conclusies maar slap. Het is telkens bij jou zo van: "aan de ene kant is het goed, aan de andere kant is dat andere weer wat minder. Het hangt er dus maar net van af". De gewone consument wilt gewoon een duidelijk conclusie: ja het is goed, nee het is niet goed.

Door Tweakers user Yeasis, donderdag 7 augustus 2014 13:10

ZeroSect0r schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 13:04:
Vind je conclusies maar slap. Het is telkens bij jou zo van: "aan de ene kant is het goed, aan de andere kant is dat andere weer wat minder. Het hangt er dus maar net van af". De gewone consument wilt gewoon een duidelijk conclusie: ja het is goed, nee het is niet goed.
Ik vind dit persoonlijk geen probleem, maar je kan dan inderdaad wel als laatste zin zeggen of het nu wel een goede koop is of niet, of je geeft het een cijfer of een aantal sterren.

Door Tweakers user Annie1980, donderdag 7 augustus 2014 13:49

Ziet er goed uit, vind de site zelf iets te wit van kleur zeg maar

Door Tweakers user Yeasis, donderdag 7 augustus 2014 14:01

Ik zie nu trouwens pas (ik denk omdat je de reviews letterlijk van tweakers hebt gekopieerd) dat de plaatjes van de benchmarks van de Sandisk usb-stick niet te lezen zijn.

Door Zokizo, donderdag 7 augustus 2014 15:51

Niet slecht Tim. Je ziet wel duidelijk dat het een simpele wordpress site is. Kan je het wat spannender maken?
Kan je de lettergrootte niet iets kleiner maken? Valt op dat het zo groot is.
Maar ga zo door in ieder geval!

ps. heb even op wat adwords geklikt voor je :)

Door Tweakers user O88088, donderdag 7 augustus 2014 15:54

Probeer anders eens iets als deze blog nu heeft. De tekst in het midden en aan de zijkanten een donkere kleur met eventueel een patroontje of textuur erin. Dat geeft volgens mij al een betere indruk dan volledig wit. Misschien kun je ook meer kleur gebruiken zoals tussenkopjes in een andere kleur, ik vind het nu eerder lijken op de ruwe tekst die je op je website gaat plaatsen in plaats van de uiteindelijke website.

Door Tweakers user Opinion, donderdag 7 augustus 2014 16:19

Zokizo schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 15:51:
(...)Je ziet wel duidelijk dat het een simpele wordpress site is. Kan je het wat spannender maken? Kan je de lettergrootte niet iets kleiner maken? Valt op dat het zo groot is.
Het is inderdaad een Wordpress website, ik heb verder ook weinig ervaring met het bouwen van websites maar beschouw dit als een eerste opzet. Ik wil mij de komende tijd vooral richten op het toevoegen van inhoud want dat gaat minder snel dan ik graag zou zien. Als het aantal views blijft groeien en het "wat wordt" zal ik zeker de website verder onder handen nemen. En misschien nog wat kleine dingetjes toevoegen / aanpassen tot die tijd.
ps. heb even op wat adwords geklikt voor je :)
Ik mag natuurlijk niemand aansporen om dat te doen, maar ben er natuurlijk wel blij mee, bedankt! :)

Door Tweakers user funk-e, donderdag 7 augustus 2014 18:03

Zoals hierboven al vaker is aangegeven past de lay-out meer bij een blog dan een review-site. Er zijn genoeg (gratis) themes beschikbaar die zich beter lenen voor deze inhoud.
 • Inhoud van de reviews ziet er goed uit
 • In de header staat: "consumenten elektronica". Dit moet natuurlijk zonder spatie.
 • Delen van je site zijn in het Engels, bijvoorbeeld: Nothing Found Nothing matched your search terms. Please try again with some different keywords.

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 augustus 2014 18:05]


Door Tweakers user MrBreaker, donderdag 7 augustus 2014 18:12

Mooi, hoor! Hou er wel rekening mee, dat je mogelijk een ban kunt krijgen op Tweakers.net wegens het plaatsen van 'gekleurde' reviews.

Bekijk dit

Door Tweakers user Opinion, donderdag 7 augustus 2014 19:42

MrBreaker schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 18:12:
Mooi, hoor! Hou er wel rekening mee, dat je mogelijk een ban kunt krijgen op Tweakers.net wegens het plaatsen van 'gekleurde' reviews.

Bekijk dit
Hoezo zouden mijn reviews gekleurd zijn? Ik heb zelf contact gezocht met de fabrikanten om review toestellen te kunnen lenen. Ik krijg geen vergoeding voor de reviews die ik schrijf en zie geen enkele reden waarom ik niet kritisch zou kunnen zijn. Hoe denk je dat Tweakers zelf aan producten komt?

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 augustus 2014 19:44]


Door Tweakers user MrBreaker, donderdag 7 augustus 2014 20:13

you're preaching to the choir

Is niet mijn mening, maar van Tweakers...

Door Tweakers user Opinion, donderdag 7 augustus 2014 20:14

In ieder geval bedankt voor de heads up, ik neem wel even contact op met zeef om onduidelijkheid / discussie te voorkomen.

Door Tweakers user M.l., donderdag 7 augustus 2014 20:25

Leuke website, ziet er op het eerste gezicht erg netjes uit. Ik kon niets zien om op- en/of aanmerkingen te plaatsen dus ik zet het hier maar even neer:
 • Navigeren is wat lastig, een galerie zou handig zijn en aan de zijkant wat suggesties met afbeeldingen (zoals bij youtube) zou handig zijn.
 • Een of meerdere polls waar bezoekers kunnen stemmen wat voor dingen je moet gaan reviewen (misschien handig om wat fabrikanten over de brug te halen)
 • Er is geen onderscheid tussen omschrijving van een afbeelding en tekst van het artikel zelf, mogelijk helpt het om het te omlijnen of dik te drukken
 • De screenshots zijn niet allemaal scherp, het klikken op een foto werkt niet en de foto's zouden denk ik wat netter staan als ze in het midden staan en niet links
 • Het lettertype ziet er wel netjes uit, maar het euroteken is niet mooi (maar dat is slechts mijn persoonlijke mening), er staan ook nog wel wat kleine foutjes in: er staat in je review van de SanDisk bijvoorbeeld "- Te bewaren tussen -10 C en 70C;" wat in mijn ogen beter "- Te bewaren tussen -10°C en 70°C;" had kunnen zijn (zonder spatie maar met het gradenteken)
 • De tags die er staan zijn wel handig, maar sommige tags slaan maar op een artikel en een tag als "review" heeft natuurlijk niet zo veel zin, zelf zou ik de tags pas aanzetten als er een goed filter op zit en het alleen relevante tags weergeeft wat slaat op meer dan een artikel
 • In mijn browser zie ik nog geen icoontje van de website en de afbeelding waarin "electronica reviews" staat is eigenlijk fout, electronika-reviews is een samengesteld woord en mag met een streepje geschreven worden omdat review niet een Nederlands woord is
 • De bovenkat van de site is best wel dik en de afbeeldingen op de frontpage zijn ook groot, je moet dus wel scrollen om te zien wat er te zien is. Zoals het er nu uitziet nodigt het er niet echt naar uit om even verder te scrollen
Al met al ziet het er toch mooi uit en heb het gebookmarkt. De reviews zelf zijn prima, ga vooral zo door.

Door Tweakers user Squ1zZy, donderdag 7 augustus 2014 21:02

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar ik vind het een goed initiatief op de reclame na. Heel irritant. Ik snap dat je er iets aan verdient, maar hoeveel per maand pak je hier mee? Het is echt teveel van het goede.

Door Tweakers user Opinion, vrijdag 8 augustus 2014 08:38

Bedankt voor alle reacties tot nu toe, hier kan ik echt wat mee! Een paar punten:
- Ik heb zojuist de afbeeldingen van de SanDisk Extreme Pro USB-stick verbeterd;
- Ik zal de duimpjes gebruiken voor de plus en minpunten;
- Het eindoordeel zal ik nog wat scherper formuleren dan alleen een conclusie;
- De achtergrond kan wel extra's gebruiken om minder kaal over te komen, maar ik wil wel een clean uiterlijk houden.
- De overgebleven Engelse termen zal ik omzetten.

Door Tweakers user zokiz, vrijdag 8 augustus 2014 11:48

Oh ja...werk aan je SEO. Wordpress heeft handige tools ervoor. zoals WordPress SEO.

Door Tweakers user Steevo_S, vrijdag 8 augustus 2014 12:15

Leuke website alleen er gaat iets mis met de navigatie aan de rechter kan (zie screenshot)

http://imgur.com/xOhvJbq

Door charles, zondag 10 augustus 2014 21:04

Ziet er mooi uit. Je maakt zeker gebruik van wordpress?

Door Tweakers user Opinion, maandag 11 augustus 2014 16:59

zokiz schreef op vrijdag 08 augustus 2014 @ 11:48:
Oh ja...werk aan je SEO. Wordpress heeft handige tools ervoor. zoals WordPress SEO.
Bedankt voor de tip, ik maak inderdaad gebruik van SEO, hoewel hij elke keer iets nieuws verzint wat geoptimaliseerd kan worden :+

Steevo_S schreef op vrijdag 08 augustus 2014 @ 12:15:
Leuke website alleen er gaat iets mis met de navigatie aan de rechter kan (zie screenshot)
http://imgur.com/xOhvJbq
Waardoor dit precies wordt veroorzaakt heb ik niet kunnen achterhalen, met de recente versies van de meest gangbare browsers heb ik dit probleem niet kunnen reconstrueren.
charles schreef op zondag 10 augustus 2014 @ 21:04:
Ziet er mooi uit. Je maakt zeker gebruik van wordpress?
Ja :)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)